martinenijenhuis.png
Pagina 1 van 1

Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 02 feb 2016, 16:00
door Dj Mick B
Hallo allemaal,

Ik zit met een "probleempje". Het is niet een groot probleem maar het stoort mij wel.

Ik heb ontzettende last van een instabiel toerental op het moment dat ik mijn lampen (koplampen, achterlichten en remlichten), achterruit verwarming en muziek (niet al te hard) heb aan staan. Kan dit komen doordat de dynamo gewoon oud is en die de stroom vraag niet goed meer aan kan of zal dit een andere oorzaak kunnen zijn.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen :)

Re: Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 02 feb 2016, 19:07
door sjaakk91
Hoe goed is de accu? Als de motor aan staat hoeveel volt wordt er dan aan gegeven?

Re: Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 02 feb 2016, 23:02
door Dj Mick B
Uhhm moet ik even nakijken. Heb er 2 jaar geleden een accu in gelegd die voor 98% goed was (Van het merkt volvo haha).
Zal morgen is even testen, hoeveel volt moet die geven? Ik dacht iets te lezen van 14,4

Re: Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 03 feb 2016, 07:06
door SkippyMX3
Met lopende motor rond de 14 v idd. Als motor niet loopt 12v

Re: Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 03 feb 2016, 19:09
door Dj Mick B
Zojuist de accu doorgemeten en krijg inderdaad waardes van 12 volt met een stil staande motor en 14 met een draaiende motor. Dan toch mijn dynamo een beetje oud/op?

Re: Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 03 feb 2016, 21:11
door SkippyMX3
Als je met lopende motor 14v hent doet je dynamo t ook goed

Re: Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 04 feb 2016, 08:49
door Dj Mick B
Hmm vreemd. Zou het iets anders kunnen zijn?

Re: Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 05 feb 2016, 07:16
door lenny-v
Doordat je veel vervbruikers aan hebt staan moet de dynamo harder werken en belast daarmee de motor meer, als je bv een luchtlekkage hebt gaat ie stationair moeilijk doen. Is er nergens een vacuum slangetje gescheurd? of misschien je harmonica inlaatbuis, vervuilde gasklep/ stationair regeling (laatste had ik ooit).

Re: Dynamo vervangen?

BerichtGeplaatst: 05 feb 2016, 08:37
door Dj Mick B
Tnx voor je reactie Lenny. Ik ga vanmiddag eens kijken of ik een luchtlekkage heb en als dat niet het geval is mag een vriend van mij mijn gasklephuis gaan schoonmaken :p.